The International Association of Conference Centers (IACC)

is een non-profit organisatie, wiens missie het is om organisaties te assisteren in het vinden van de meest productieve meeting locaties wereldwijd. Deze faciliteiten representeren de beste locaties op het gebied van kwaliteit.

De volgende criteria zijn van belang:

1. Een van de criteria waaraan de leden moeten voldoen is de minimaal 60% van de omzet gebruikt wordt voor zakelijke bijeenkomsten.
2. Grote conferentie centra mogen meerdere kleine groepen tegelijk ontvangen, maar de gemiddelde groepsgrootte moet 75 personen of minder bevatten. Dit garandeert dat er genoeg aandacht besteed wordt aan de gasten wat betreft personeelsbezetting. Van alle criteria zijn deze 2 het belangrijkste. Ervaring leert ons dat als een locatie aan deze 2 criteria kan voldoen, dan voldoen zij vaak ook aan de rest.
3. Ook een belangrijk criterium is een vast contactpersoon binnen het bedrijf waarmee de gehele bijeenkomst georganiseerd en besproken kan worden. Het is belangrijk bij iedere bijeenkomst het doel te benadrukken zodat de meeting planner met zijn of haar contactpersoon dit doel kunnen nastreven.
4. Een andere belangrijke factor is het feit dat bedrijven het als erg prettig ervaren als er een aparte ruimte is waar de gasten hun maaltijden kunnen nuttigen.
5. Ook is het belangrijk dat de locaties flexibele tijden bieden wat betreft maaltijden zodat deze overeenkomen met het programma.
6. Onbeperkt frisdranken binnen- of buiten de zaal zijn gewenst. De pauzes kunnen dan adhoc genomen worden en hoeft niemand rekening te houden met bepaalde tijden.
7. De zalen mogen niet direct gelegen zijn bij ontspanningsmogelijkheden and conferentie centra die bij een hotel aangesloten zijn moeten een duidelijk andere, aparte ingang hebben.
8. Vanwege de continue verbetering van audiovisuele producten is het van belang dat de leden continue innoveren op dit gebied. Ook is het belangrijk dat er personeel aanwezig is die ondersteuning kunnen bieden op dit gebied.
9. Bij de indeling van de zalen wordt gelet op design, verlichting, temperatuur (climate-control), ergonomische stoelen, harde tafels van gepaste hoogte en geschikt om op te schrijven. Ook wordt gekeken naar geluidsdichtheid en de aankleding van de muren, bijvoorbeeld het ophangen van flip-over vellen. Dit om optimale werksfeer te creëren.
10. De zalen moeten op meerdere manieren in te richten zijn (verschillende opstellingen etc.), zodat de locaties kunnen inspelen op de behoeftes van de gasten.

Bezoek de website van de IACC