Figi Omgeving

- verrassend veelzijdig -

figi_exterieur_slotzeist_200figi_culinair_terras_mensen_200

Natuur

Hotel Theater Figi en Slot Zeist zijn omgeven door monumentale oude parken en liggen dichtbij de natuurgebieden de Utrechtse Heuvelrug en de Kromme Rijn. De Utrechtse Heuvelrug is een wandel- en fietsgebied bij uitstek. U kunt er heerlijk wandelen, fietsen en hardlopen over de in ijstijden gevormde stuwwal, dwars door heidevelden, langs kastelen en landgoederen, door uiterwaarden en bossen.

Historie van Zeist

De stad Zeist is centraal gelegen en heeft een gezellig centrum met mooie historische gebouwen. Het bekende Slot Zeist ligt aan het begin van de Slotlaan, de grootste en bekendste winkelstraat van Zeist. Figi ligt op een steenworpafstand van het Slot tegenover het Gemeentehuis. Zeist ademt historie. Een vijf minuten durende wandeling van Figi naar Slot Zeist voert u door vijf eeuwen geschiedenis. Een extra rondwandeling langs de historische gebouwen en het 17e-eeuwse Slot Zeist is beslist de moeite waard. In 1745 hebben de Hernhutters (een Evangelische Broedergemeente) toestemming gekregen van de Heer van Zeist, Cornelis Schellinger, om zich in de tuinen van Slot Zeist te vestigen. Vervolgens ontstonden daar het Broeder- en Zusterplein. Deze pleinen staan op de UNESCO World Heritage List vanwege hun culturele waarde.

In Slot Zeist kunt u ook in de pauze van uw bijeenkomst wandelen door de prachtige, in Engelse landschapsstijl aangelegde, parken en tuinen waarin eeuwenoude beuken domineren. Laat u inspireren in deze omgeving vol natuur en cultuur!

 

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?