Duin & Kruidberg Routebeschrijving

- daar waar de ontdekkingsreis begint -

Openbaar vervoer
Vanuit Haarlem: neem de stoptrein naar treinstation Santpoort-Noord (richting Uitgeest). U loopt het perron af richting fietsenstalling. Daar gaat u de trap af en loopt via een tunneltje onder het spoor door. Bovenaan het tunneltje volgt u de weg rechtdoor langs de manege tot het einde van de laan (= T-splitsing) Daar gaat u rechtsaf en na ongeveer 500 m ziet u rechts boerderij/ manege Hofstede De Kruidberg. Er tegenover aan de linkerkant is de oprijlaan naar de ingang van Landgoed Duin & Kruidberg. De wandeling duurt ongeveer 10 minuten.

Vanuit Schiphol: neem de trein naar Amsterdam, stap op station Sloterdijk over op de stoptrein naar Uitgeest, uitstappen op station Santpoort-Noord. Vervolg zoals hierboven.
Vanuit Uitgeest: neem de trein naar station Santpoort-Noord. U blijft aan deze kant van het station en loopt langs de manege tot het einde van de laan (= T-splitsing) Vervolg zoals hierboven.

Eigen vervoer
Komende vanuit het zuiden, oosten of westen van het land: Volg vanaf Schiphol de A9 richting Haarlem/Alkmaar, afslag IJmuiden/Beverwijk (A22), daarna afslag IJmuiden/Velsen-Zuid/Velserbroek (N202). Aan het einde van de afslag bij stoplichten linksaf richting IJmuiden. U passeert een stoplicht dat uitsluitend voor linksaf is. Bij het volgende stoplicht gaat u naar links richting Santpoort (= Rijksweg langs Landgoed Beeckesteijn). Na ongeveer 500 meter linksaf de snelweg op richting Santpoort (A208). Blijf op de snelweg de rechterbaan (uitvoegstrook) aanhouden richting Santpoort/Velserbroek en ga voor Shell tankstation rechtsaf. Aan het einde van de afrit bij stoplichten rechtsaf richting Santpoort (= Santpoortse Dreef).

Komende vanuit het noorden van het land: Volg vanaf Alkmaar de A9 richting Haarlem. Neem afslag A22 richting Beverwijk, IJmuiden en Haarlem, na de Velsertunnel richting Haarlem-Noord (A208). Blijf op de snelweg de rechterbaan (uitvoegstrook) aanhouden richting Santpoort/Velserbroek en neem voor het Shell tankstation de afslag. Aan het einde van de afslag rechtsaf richting Santpoort (= Santpoortse Dreef).

Vervolg alle richtingen van het land: bij de rotonde rechtdoor. Na ongeveer 1 km ziet aan uw rechterhand het NS station Santpoort Noord. U rijdt rechtsaf de parkeerplaats op van het station *, deze weg gaat het spoor over. U volgt de weg met de bocht mee naar links tot u bij de volgende splitsing komt. U slaat (scherp) af naar rechts de Duin en Kruidbergerweg op. Na ongeveer 500 m ziet u rechts boerderij annex manege Hofstede De Kruidberg. Er tegenover ziet u aan de linkerkant de oprijlaan naar de ingang van Landgoed Duin & Kruidberg.

U dient gemeente Velsen in te toetsen op uw navigatiesysteem.